4 stopky feniklu sladkého., 2 kalifornské (dužinaté) papriky., 50 g olív., viazaničku petržlenovej vňate., viazaničku koriandra., 50 g tuniaka., citrón., 2 PL oleja z tekvicových jadierok., hrsť lúpaných tekvicových jadierok., olej., soľ., korenie
Stopky sladkého feniklu rozpolíme, vyberieme z nich hlúb a potom fenikel na chvíľu hodíme do vriacej slanej vody. Zo spareného fenikla vykrojíme väčšie kusy, aby sme mali miesto na plnku. Na panvici osmažíme na niekoľkých kvapkách oleja papriky. Nakrájané na drobné kocky. Pridáme pokrájané olivy, jemne nasekanú petržlenovú vňať a koriander, ako aj vykrojené časti z fenikla, ktoré vopred pokrájame nadrobno. Osolíme, okoreníme a primiešame aj mäso z tuniaka. Všetky uvedené ingrediencie dobre zmiešame, pokvapkáme šťavou vytlačenou z citróna a olejom z tekvicových jadierok. Tak získame plnku, ktorou potom lyžicou naplníme miesta vykrojených feniklových stredov. Pred podávaním posypeme tekvicovými jadierkami a ozdobíme dielikmi citrón.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára