10. 1. 2019

Pastiersky mäsový hrniec

100 g údenej slaniny., 2 cibule., 200 g baranieho mäsa., 200 g prerasteného údeného bôčika., soľ., mleté čierne korenie., 2 zeleninové papriky., KL sladkej mletej červenej papriky., ¼ KL štipľavej mletej papriky., 200 g suchej bielej fazule., bobkový list., 200 g zemiakov., zelená petržlenová vňať
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a speníme. Baranie mäso pokrájame na kocky a opražíme na cibuli. Prerastený údený bôčik pokrájame na hrubšie rezance, pridáme k mäsu, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom pridáme zeleninovú papriku bez jadrovníkov pokrájanú na rezance, zaprášime sladkou a štipľavou mletou červenou paprikou, podlejeme a udusíme do polomäkka. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme s bobkovým listom, primiešame ju spolu s očistenými a pokrájanými zemiakmi k mäsu a dovaríme. Hotové ochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: