10. 1. 2019

Guláš zo suchohríbov a mäsa

750 g chudého hovädzieho., 100 g slaniny., 10 g cibule., 10 g sladkej papriky., soľ., rasca., majoránka., strúčik cesnaku., 30 g hladkej múky., l vývaru., 250 g suchohríbov
Na tuku rozpustíme slaninu a opečieme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na väčšie kocky, papriku, soľ, rascu, pretlačený cesnak a pri občasnom podlievaní opekáme mäso do polomäkka. Potom šťavu s tukom poprášime múkou, podlejeme zeleninovým alebo mäsovým vývarom (môže byť z kocky) a necháme variť. Pred dovarením pridáme suchohríby pokrájané na plátky a podusené na masle. Spolu povaríme a prd skončením varu pridáme majoránku. Podávame s chlebom, knedľou či cestovinami.

Žiadne komentáre: