2. 1. 2019

Cestovinovo údeninový nákyp

250 g špagiet ( alebo inej cestoviny)., 250 g cibule., 3 PL oleja., 400 g špekáčikov alebo inej vhodnej údeniny., 4 vajcia., 250 g kyslej smotany., balíček plátkového syra., 2 PL posekanej pažítky., soľ., mleté čierne korenie
Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody podľa návodu na obale, schladíme a necháme odkvapkať. Očistenú, pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita. Špekáčky olúpeme, pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli, nakoniec primiešame varenú cestovinu. Zmes rozložíme do vymastenej nákypovej formy. Vajíčka rozšľaháme so smotanou, soľou, čiernym korením a pažítkou a nalejeme na zmes vo forme. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote asi 220 stupňov C 15 minút, potom rozložíme na povrchu nákypu plátky syra a ešte 5 minút zapekáme. Vhodnou prílohou sú šaláty. 

 

Žiadne komentáre: