250 g teľacieho mäsa., 150 g údeného mäsa., 10 g cibule., 20 g masla., 3 vajcia., 40 g tvrdého syra., 20 strúhanky., soľ., čierne a nové korenie., asi 10 ks rajčiakov., 3 dl kyslej smotany alebo mlieka., 3 dl bieleho vína., petržlenová vňať
Teľacie aj údené mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na masle zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme mäso a za občasného miešania a podlievania vodou udusíme. Pridáme 2 vajcia uvarené natvrdo a pokrájané na malé kocky, surové vajce, postrúhaný syr, strúhanku, osolíme a okoreníme mletým čiernym a novým korením. Dobre premiešame a tvoríme guľky, na ktoré kladieme polovice čiastočne vydlabaných rajčiakov. Vzniknú tak úhľadné babky, ktoré poukladáme opatrne do ohňovzdornej misy, podlejeme smotanou, vínom a krátko zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Babky posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára