21. 3. 2017

Veselá veľkonočná torta

4 marcipanove vajicka, 180 g praskoveho cukru, 6 vajec, 120 g polohrubej muky, 90 g tuku na pecenie, 80 g skrobovej mucky, 6 lyzic horucej vody, lyzicku kypriaceho prasku do peciva, kusok nastruhanej citronovej kory, par kvapiek citronovej stavy, hotovu cokoladovu polevu, smotanu uslahanu so stuzovacom, ribezlovy lekvar
Formu vymazeme tukom a vysypeme mukou. Z bielkov a citronovej stavy vyslahame tuhy sneh. V inej nadobe slahame zltky, do ktorych postupne pridame horucu vodu. Do tejto hmoty vmiesame cukor tak, aby vznikla pena, do ktorej pridame citronovu koru. Muku premiesame so skrobovou muckou a praskom do peciva a celu zmes vsypeme do zltkovej hmoty. Poriadne vyslahame. Potom do vzniknuteho cesta postupne prilejeme vychladeny rozpusteny tuk. Nakoniec po castiach vmiesame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov 30 minut. Upeceny korpus prekrojime, spodnu cast potrieme lekvarom a tensou vrstvou slahacky a zakryjeme vrchnou castou. Nakoniec tortu polejeme rozpustenou polevou a po jej vychladnuti ozdobime tuhou slahackou a marcipanovymi vajickami.

Žiadne komentáre: