11. 3. 2017

Syrové slané pečivo

50 dkg hladkej múky, 50 dkg rastlinného tuku, 5 PL bieleho vína, 1 balenie syrokrému, 2 KL soli
V múke rozmiešame soľ, pridáme tuk, syrokrém, víno.
Všetko spolu zamiesime, rozdelíme na dva bochníky, položíme na obal z rastlinného tuku, vložíme do mikroténového vrecúška a necháme odležať na chladnom mieste-12 hodín, môžeme aj dlhšie.
Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré poukladáme na slabo vymastený plech.
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, makom, mletou paprikou alebo vegetou-podľa fantázie.V horúcej rúre upečieme doružova. Do kompótových misiek nasypeme po troške z uvedených posýpok, do rozšľahaného vajíčka zľahka namočíme koniec ukazováka, potom do maku, sezamu...a potom "Ďobneme" na natreté pečivo.Takto neprídeme ani o zrniečko

Žiadne komentáre: