21. 3. 2017

Stejky s rozmarínom

2 PL olivoveho oleja, 2 salotky, 3 struciky cesnaku, 6 vetviciek rozmarinu, 4 chude jahnacie stejky, 1 PL balzamoveho octu, 4 PL cerveneho vina, 30 g vykostkovanych ciernych oliv, 1 CL cukru, 200 ml zeleninoveho vyvar
Vo woku rozohrejeme olej, vlozime ocistene a nakrajane salotky, nadrobno nasekany cesnak a natrhane vetvicky rozmarinu. Prazime na strednom ohni 10 minut. Cibulu v panvici zhrnieme na jednu stranu a vlozime jahnacie stejky. Prazime ich 4 minuty z kazdej strany. Stejky vyberieme z panvice a rozlozime na vyhriate taniere. Do panvice dame balzamovy ocot, vino, olivy nakrajane na kolieska a cukor. Miesame na silnom ohni, kym sa tekutina neodpari. Prilejeme vyvar a nechame vriet este minutu. Jahnacinu prelejeme omackou a podavame so zemiakovym pyre.

Žiadne komentáre: