21. 3. 2017

Orechový veniec

Napln: bielok, 30 g hnedeho cukru, 60 g mletych vlasskych orechov, skoricovy cukor
Cesto: 200 ml mlieka, 200 ml oleja, 350 g polohrubej muky, kypriaci prasok do peciva, 4 vajcia, zltok, 200 g praskoveho cukru, vanilinovy cukor
Posypanie: 100 g praskoveho cukru
Ozdobenie: poleva tmava
Suroviny na napln premiesame a ponechame na dalsie spracovanie. V jednej nadobe odmeriame mlieko a olej. Zmiesame muku s kypriacim praskom do peciva. Vajcia, zltok, cukor a vanilinovy cukor naslahame do peny. Striedavo do peny zaslahame mlieko s olejom a muku s kypriacim praskom. 3/4 hladkeho cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na veniec. Orechovu napln polievkovou lyzicou rovnomerne rozlozime na cesto. Zalejeme zvyskom cesta a dame piect do predhriatej rury. Po upeceni nechame chvilku vo forme, potom vyklopime a nechame vychladnut. Vychladnutu babovku pocukrujeme. Polevu pripravime podla navodu na obale, odstrihneme maly roztek a babovku ozdobime.

Žiadne komentáre: