22. 3. 2017

Morčací závin

250 g hladkej muky, 1 lyzicu vody, 2 lyzice oleja, 3 cervene papriky, 1 cibulu, 3 lyzice masla, sol, mlete cierne korenie, muskatovy oriesok, 100 g eidamu, 400 g udenych morcacich prs
Z muky, soli, vody a oleja vypracujeme cesto, ktore nechame asi 2 hodiny odpocivat. Papriky rozpolime, zbavime jadierok, dame na plech pod gril, a ked sa kora nafukne, olupeme ich a nakrajame. Na kocky nakrajanu cibulu spenime na masle, pridame spenat a 15 minut dusime. Ochutime. Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Syr nakrajame na kocky. Cesto dotenka vyvalkame, rovnomerne nan poukladame spenat, syr, papriku, maso a zrolujeme. Konce pevne pritlacime. Zavin dame na vymasteny plech, potrieme rozpustenym maslom a asi 35 minut pecieme. Podavame so zemiakovou kasou.

Žiadne komentáre: