22. 3. 2017

Kapustnica s údeným mäsom

250 g udeneho masa, 1 l vody, 400 g kyslej kapusty, voda z kapusty, 50 g cibule, strucik cesnaku, 60 g udenej slaniny, 150 g klobasy, lyzica mletej cervenej papriky, 2 dl smotany, 30 g hladkej muky, sol, kopor
Umyte udene maso dame varit do horucej vody. Po hodine varenia pridame poprekrajovanu kapustu aj s kapustnicou, nadrobno pokrajanu cibulu, rozotrety cesnak a vsetko uvarime do makka. Udenu slaninu pokrajanu klobasu a mletu cervenu papriku, oprazime a vlejeme do kapustnice. Rozhabarkujeme muku v smotane, prilejeme do polievky a este povarime. Do hotoveho jedla pridame posekany kopor. Udene maso vyberieme, pokrajame na mensie kusky a vlozime spat do hotovej kapistnice.

Žiadne komentáre: