23. 3. 2017

Flambovaná zmrzlina s ovocím

4 kiwi, 4 mandarínky, 150 g hroznových bobuliek, 4 lyžice bieleho vína, 2 lyžice medu, 1 malá cukrová homôľka, 1/4 l rumu, 1/2 l zmrzliny maracuja
Ošúpeme kiwi a pokrájame na plátky. Mandarínky ošúpeme, vylúpneme mesiačiky, šťavu vytlačíme. Bobuľky hrozna rozkrojíme, zbavíme jadierok. Ovocie zmiešame v miske s vínom a medom. Zmrzlinu preložíme hodinu pred podávaním do chladničky. Do mrazničky dáme namraziť šesť sklenených misiek. Po 20 minútach rozkrájame zmrzlinu na diely, vložíme do misôčok a postavíme do mraziaceho boxu v chladničke.Pri stole dáme ovocie do flambovacej nádoby a zohrejeme nad planeňom. Homôľku cukru postavíme na flambovaciu panvicu.Flambujeme rumom. Zmrzlinu podávame s horúcim ovocím.
Príloha: Oblátkové rezy alebo trubičky

Žiadne komentáre: