23. 8. 2012

Pečené obličky s vínovou omáčkou

5 bravčových obličiek, 120 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 dl bieleho vína, lyžička horčice, niekoľko byliek zeleného petržlenu, lyžička citrónovej šťavy, 20 g surového mäsa

Odblanené a dobre umyté obličky rozrežeme a vyrežeme z nich močové kanáliky. Ešte raz premyjeme a osušíme obrúskom. Na panvici rozpustíme maslo a v rozpálenom masle po oboch stranách opečieme. Každú stranu opekáme asi 10 minút. Opečené obličky pokrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme stáť na teplom mieste. Vo víne rozmiešame horčicu a nalejeme na maslo, v ktorom sme opekali obličky. Pridáme posekaný zelený petržlen, citrónovú šťavu, surové maslo a všetko dobre zamiešame, ale už nevaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Obličky upravíme na misu, ktorú sme zohriali a polejeme vínovou omáčkou. Podávame s hriankami opečenými na masle.

Žiadne komentáre: