23. 8. 2012

Pečená domáca klobása

1000 g bravčového pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 20 g cesnaku, 150 g slaniny bez kože, 1 dl vývaru z mäsa, tenké bravčové črevá

Očistené mäso zomelieme alebo posekáme na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme roztretý cesnak, pokrájanú slaninu, vývar a všetko dôkladne premiešame. touto klobásovou hmotou plníme starostlivo poumývané črevá, každých 15-20 cm črevá prekrútime, čím utvoríme jednotlivé klobásy, koniec čreva zatočíme. Surové klobásy varíme v osolenej vode 10-15 minút, potom dáme na pekáč, podlejeme vodou a upečieme v rúre. Podávame poliate vypečeným tukom so zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom, kyslou kapustou alebo zeleninovými prílohami.

Žiadne komentáre: