24. 8. 2012

Spišská roštenka podla mäsiara

4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g masti, 60 g cibule, mletá červená paprika, rasca, 1 kg zemiakov, majorán

Roštenky umyjeme, osušíme, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a pečieme po oboch stranách na polovici masti, Potom roštenky poukladáme v kastróle na seba a na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, posekanú rascu a zvyšok masti. Trochu podlejeme vodou, mäso v kastróle znovu rozložíme a udusíme do polomäka. Zemiaky umyjeme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Potom ich pridáme k roštenkám a za občasného podlievania udusíme domäkka. Mäkké roštenky okoreníme rozmrvenou majoránkou. Podávame s kompótom.

Žiadne komentáre: