22. 8. 2012

Bravčové v kečupovo-horčicovej marináde

6 plátkov bravčového stehna (alebo karé), 2-3 lyžice sladkého kečupu, 2-3 lyžice horčice, 3 dcl vody, mleté čierne korenie, vegeta, soľ, cesnaková pasta (nemusí byť), vajíčka a strúhanka na obaľovanie, olej

Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakovou pastou, obalíme v strúhanke, potom vo vajíčku a zľahka opražíme na horúcom oleji. Vložíme do vymasteného pekáčika a zalejeme marinádou.
Marináda: 3 dcl vody, kečup a horčicu dáme do hrnčeka, necháme prejsť varom, pridáme mleté čierne korenie, soľ a vegetu (podľa chuti)
Dáme do rúry piecť na cca 1 hodinu pri teplote 200 stupňov, teplovzdušná rúra 180 stupňov. Vhodná príloha je ryža, varené alebo opekané zemiaky a rôzne zeleninové šaláty

Žiadne komentáre: