21. 8. 2012

Dolky s mäsovou plnkou

400 g hrubej múky, 100 g zemiakov, soľ, 20 g masla, vajce, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, 200 g údeného bravčového mäsa

Do preosiatej múky pridáme v šupke uvarené, olúpané a prelisované zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce, droždie a mlieko a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údené mäso. Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vytláčame dolky, ktoré necháme ešte na teplom mieste vykysnúť. Potom ich vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Žiadne komentáre: