24. 8. 2012

Prekladaná kapusta podla tety

cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 70 g oleja, kocka cukru, 400 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 100 g ryže, 150 g údenej klobásky, 2,5 dl smotany

Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Potom ju opražíme na polovici oleja, pridáme posekanú kapustu, kocku cukru a podusíme do polomäka. Mäso pokrájame na plátky, naklepeme, osolíme a opečieme na zvyšnom oleji po oboch stranách. Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäka a polovicu dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Na ryžu dáme vrstvu udusenej kapusty a na ňu znovu ryžu, potom opečené plátky mäsa, ktoré prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Na kapustu dáme klobásu pokrájanú na kolieska a povrch zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou. Pečieme v rúre asi 30 minút. Podávame ihneď s kapustovým šalátom.

Žiadne komentáre: