23. 8. 2012

Pochúťkové bravčové rezne

600 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, 80 g oleja, 60 g cibule, 300 g šampiňónov, 150 g debrecínskej pečene, 150 g eidamskej tehly, 2 dl smotany, lyžička hladkej múky

Z umytého mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme. Pripravené rezne opečieme na polovici oleja a vložíme ich na dno ohňovzdornej misky. Na ne uložíme na cibuli udusené šampiňóny, ktoré prikryjeme plátkami debrecínskej pečene a povrch zakryjeme plátkami debrecínskej pečene a povrch zakryjeme plátkami eidamskej tehly. Nakoniec všetko zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku a necháme v rúre zapiecť. Vhodná príloha: Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: