22. 8. 2012

Krkovička el Diablo

1,5 kg krkovička bez kosti, soľ, paprika ostrá a sladká, olej, čerstvé huby (hlivy, pôvabnice alebo strmuľky, príp. kuriatka), plátky údeného syra

Krkovičku nakrájame na 8 mm plátky, osolíme a v paprike sladká/ostrá v pomere 2/3 vyváľame z oboch strán. Medzi 2 takto upravené rezne vložíme plátok údeného syra a špajdlami zabezpečíme, aby sa mäso nemohlo rozsypať. Narýchlo opražíme z oboch strán a vložíme do studeného kastróla na platničku, medzi jednotlivé vrstvy mäsa dáme čerstvé huby, končíme hubami navrchu. Podlejeme výpekom a pod škridlou úplne pomaly dusíme, až si pustí mäso vlastnú šťavu. Po 45 minútach dusenia porcie navrchu preložíme dospodu. Po ďalších 45 min. je všetko hotové, podávame s hranolkami a miešaným šalátom z čerstvej zeleniny.

Žiadne komentáre: