22. 8. 2012

Marinované rezne

1 kg bravčového stehna (karé), 3 vajcia, 2 lyžičky mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, vegetu, 3 lyžičky horčice, 3 lyžičky kečupu, 2 lyžičky provensalského korenia, tuk na vyprážanie, 150-200 g sterilizovaných šampiňónov
Mäso pokrájame na rezne a vyklepeme. Vajcia rozšľaháme, pridáme papriku, soľ a ostatné koreniny. Nakoniec primiešame horčicu a kečup. Marinádou postupne natierame rezne a ukladáme ich do misy na seba (minieme všetku marinádu). Dáme do chladu aspoň na 24 hodín. Marinované rezne vyprážame vo väčšom množstve tuku. Pred podávaním na ne dáme pokrájané a opražené šampiňóny. Vhodnou prílohou je ryža a zeleninový šalát.

Žiadne komentáre: