24. 8. 2012

Pražská šunka po domácky

1,5 kg bravčového pliecka, 30 g rozpustenej soli
Mäso umyjeme, osušíme čistou utierkou a pokrájame na plátky asi 1 cm hrubé. Potom ich posypeme soľou a miesime spolu asi 1/2 hodiny. Takto pripravené mäso dáme do misky a necháme v chladničke 24 hodín odležať. Potom mäso za pomoci rúčky varešky natláčame tesne do 1 litrovej fľaše z umelej hmoty (od octu). Fľašu uzavrieme uzáverom a necháme mierne variť vo vode 1 1/2 hodiny. Potom fľašu s mäsom z hrnca vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nožom vyrežeme dno fľaše a uvarenú šunku vyklopíme. Úhľadne nakrájame a podávame s cviklovým šalátom, chrenom a chlebom.

Žiadne komentáre: