24. 8. 2012

Poľovnícke rezne

500 - 600 g vykostené bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, paradajkový pretlak, kečup, 2-3 dcl biele víno, 2-3 strúčiky cesnaku, olej, tvrdý syr, šampiňóny

Karé si nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a po okrajoch narežeme, aby sa pri pečení nekrútili. Rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Misu z jánskeho skla, si trošku potrieme olejom z výpeku, vložíme opečené rezne, posypeme pokrájanými šampiňónmi, zalejeme nálevom, posypeme strúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť. Nálev si pripravíme nasledovne: Biele víno zmiešame s 2-3 lyžicami paradajkového pretlaku, lyžicou kečupu a s prelisovaným cesnakom. Podľa chuti môžeme osoliť, príp. okoreniť a pridať vegetu

Žiadne komentáre: