24. 8. 2012

Sekané mäso s kapustou

300 g bravčového mäsa, 80 g cibule, 80 g masla, 1 dl mlieka, 3 vajcia, štipka cukru, stredne veľká hlávka kapusty, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, maslo, voda

Mäso umyjeme a ostrým nožom na jemno posekáme. Očistenú a pokrájanú cibuľu opražíme na rozpustenom masle, pridáme rozsekané maslo a chvíľu pražíme. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme trošku cukru, zalejeme ním mäso a dobre premiešame. Kapustu očistíme, umyjeme a pokrájame na rezance. Vložíme ju do vody, osolíme a varíme asi 10 minút. Potom kapustu precedíme a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy. Na kapustu položíme pripravené mäso, posypeme strúhankou a obložíme kúskami masla. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 1 1/2 hodiny.

Žiadne komentáre: