22. 8. 2012

Medailóniky s pestrou zeleninou

350 g chudého bravčového mäsa z pliecka alebo kuracích (morčacích) pŕs, 3 lyžice oleja, 2 cibule, 500 g rôznej zeleniny: brokolice, mrkvy, stonkového zeleru..., 200 g menších šampiňónov, soľ, trochu grilovacieho korenia, lyžicu vegety, po štipke sušenej bazalky a oregana

Bravčové alebo hydinové mäso pokrájame na menšie kúsky, jemne ich naklepeme, posolíme a potrieme lyžicou oleja vymiešaného s grilovacím korením. Necháme postáť asi hodinu, potom opečieme v rozohriatom oleji na panvici z oboch strán do zlatovočervena. Vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme ešte lyžicu oleja, rozohrejeme a vsypeme najprv mrkvu pokrájanú na hranolčeky, cibuľu pokrájanú na pásiky, zelerovú stonku a šampiňóny pokrájané na plátky. Nakoniec pridáme aj ružičky brokolice. Všetko prudko opekáme za častého miešania, ochutíme sušenou bazalkou, oreganom, vegetou a nakoniec pridáme aj mäso. Opekáme domäkka, ale nie do rozpadnutia. Podávame s ryžou. Táto zmes sa dobre pripravuje na woku.

Žiadne komentáre: