21. 8. 2012

Cigánska pečienka s paprikovou plnkou

800 g bravčového mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, paprika, 2 cibule, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu

Plát mäsa na roládu posolíme a okoreníme ( 1 lyžička soli a 1/2 lyžička mletého čierneho korenia). Papriku rozdelíme na štvrtiny a jaderník odstránime, umyjeme a nakrájame. Očistíme cibuľu a slaninu nakrájame na kocky. Všetko zmiešame s rajčinovým pretlakom, posolíme a okoreníme. Plát mäsa bohato natrieme plnkou a zrolujeme. Pevne omotáme niťou a zviažeme. Mäso položíme na pekáč, potrieme olejom a dáme do horúcej rúry. Obraciame častejšie, aby sa rovnomerne prepieklo, počas pečenia podlievame. Desať minút pred dopečením potrieme mäso kečupom.

Žiadne komentáre: