21. 8. 2012

Bravčové mäso plnené, pečené v alobale

600 g bravčového mäsa, soľ, 200 g diétnej salámy, 2 natvrdo uvarené vajcia, kyslá uhorka, varená mrkva, mleté čierne korenie, vajce, 40 g údenej slaniny, masť, alobal

Bravčové mäso rýchlo umyjeme, pokrájame na štyri hrubšie rezne a do každého rezňa urobíme ostrým nožom kapsičku. Osolíme a necháme stáť. Ošúpanú salámu zomelieme, pridáme uvarené posekané vajcia, na kocky pokrájanú uhorku a mrkvu, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme vajcia, osolíme a všetko spolu dobre premiešame. Touto plnkou naplníme pripravené rezne a spojíme špáradlom. Alobal vymastíme, položíme naň naplnené rezne, obložíme plátkami slaniny a zabalíme. Pečieme na plechu vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Žiadne komentáre: