23. 8. 2012

Pochúťka z bravčového mäsa na ražni

300 g zemiakov, 300 g chudého bravčového mäsa, 100 g cibule, 100 g kyslých uhoriek, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, troška štipľavej papriky, masť na opečenie

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska a vysušíme obrúskom. Umyté a osušené mäso pokrájame na tenšie plátky vo veľkosti zemiakového kolieska. Aj cibuľu, uhorku a slaninu nakrájame na hrubšie plátky. Necháme rozpáliť masť, vložíme do nej zemiaky a opečieme do červena. Zemiaky vyberieme a do masti vložíme mäso a slaninu. Všetko posolíme a mäso posypeme mletým čiernym korením, sladkou a štipľavou paprikou. Pripravíme si tenké drievka alebo malé ražníky, na ktoré striedavo napichujeme mäso, zemiaky, cibuľu, slaninu, uhorku a tak naplníme štyri ražne. Naplnené ražne ešte opečieme po všetkých stranách v rozpálenej masti a hneď podávame. Pred podávaním môžeme ešte posoliť, okoreniť a opaprikovať. Polejeme horúcou masťou, v ktorej sme opekali a podávame.

Žiadne komentáre: