23. 8. 2012

Plnený kapustný list

hlávkovú kapustu, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg bravčového pliecka, 1 kg ryže, 3-4 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika

Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy. Uvaríme ryžu, pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmykáme. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín. Naukladáme naplnené listy na kapustu a takto ukladáme, ale nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5 l až 1 l vody a posypeme troškou vegety. Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch.

Žiadne komentáre: