22. 8. 2012

Karé s kuriatkami

4 bravčové kotlety po 150 g, 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 250 g kuriatok, 2 lyžice masla, soľ, lyžica sójovej omáčky, 1/8 l smotany, petržlenová vňať podľa chuti

Okraje mäsa narežeme, aby sa pri pečení nekrútilo. Okoreníme a potrieme olejom. Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2 minúty. posolíme ich a okoreníme, dáme do omáčkovej misky a udržujeme teplé. Kotlety posolíme a pri častom obracaní ich na rozpálenom tuku na panvici opečieme z obidvoch strán. Hotové karé vyberieme na nahriate taniere. Výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanou a krátko povaríme. Pridáme huby a nasekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre: