20. 8. 2012

Bravčové rebierko v alobale

600 g bravčového rebierka, soľ, mleté čierne korenie, 50 g slaniny, 50 g cibule, 200 g zemiakov, zelená petržlenová vňať

Bravčové rebierka umyjeme v teplej vode, osušíme ich v utierke, okrajové blany na dvoch troch miestach narežeme, rebierka naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na tenké plátky, cibuľu na drobné kúsky, zemiaky na kolieska a zelenú petržlenovú vňať nadrobno posekáme. Alobal rozstriháme na štyri rovnaké obdĺžniky, na každý dáme na plátky pokrájanú slaninu, jeden na kolieska pokrájaný zemiak, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, zemiak a slaninu. Alobal preložíme tak, aby vytvoril štvorec, okraje dva razy preložíme, pevne stlačíme, dáme na rozohriaty rošt, do rúry alebo na platničku a z každej strany pečieme po 10 minút. Upečené rebierka preložíme na taniere, alobal krížom prestrihneme a rohy k okrajom prehneme alebo stočíme. Podávame s čerstvým alebo naloženým zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: