20. 8. 2012

Bravčová roláda s hraškom

1 kg bravčového pliecka alebo krkovičky, horčicu, šampióny, cibuľu, olej, hrášok, mrkvu, soľ, vegetu, korenie, červenú papriku, 2 vajcia

Mäso si rozrežeme na jeden veľký plán, dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, poprášime vegetou a červenou štipľavou paprikou. Natrieme plnotučnou horčicou. Na oleji speníme cibuľu, pridáme hríby, mrazený hrášok s mrkvou. Všetko spolu podusíme a pridáme dve rozhabarkované vajcia a urobíme riedku praženicu. Plnku natrieme na horčicový plát, stočíme do rolády, zviažeme hrubou niťou, dáme na pekáč, podlejeme vodou, ešte zvrchu posolíme a prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom. Dáme piecť na 1 hodinu. Potom odokryjeme, otočíme a do ružova pečieme ďalších 30 minút. Ak je treba, podlejem vývarom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: