20. 8. 2012

Bravčové na karí korení

400 g bravčového stehna, 30 g oleja, 50 g masla, 20 g hladkej múky, karí korenie, 30 g hrozienok, jablko, cibuľa, 200 g ryže, petržlenová vňať alebo rajčiaky

Mäso nakrájame na rezance a opečieme na oleji. Olej zlejeme, pridáme kúsok masla, zaprášime múkou, pridáme karí korenie a zalejeme vodou. Potom k mäsu pridáme hrozienka, pokrájané a olúpané jablká a necháme prejsť varom. Zvlášť zapeníme cibuľu na masle, okoreníme ju karí korením, vsypeme ryžu, zalejeme vriacou vodou a udusíme. Jedlo podávame tak, že na ryžu kladieme upravené mäso. Povrch ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo na tenké kolieska nakrájanými rajčiakmi.

Žiadne komentáre: