400 g malín., 5 plátkov bielej želatíny., vajce., 3 žĺtky., 100 g cukru., 0,25 l šľahačky., 5 cl mandľového likéru., 150 g mäkkého tvarohu., mandľové lupienky., strúhaná čokoláda., práškový cukor
Tristo gramov malín rozmiešame a prelisujeme cez sito. Želatínu dáme zmäknúť do studenej vody. Vajíčko, žĺtky a cukor vyšľaháme ručným šľahačom na hustý biely krém, ktorý rovnakým dielom rozdelíme na misky. Dobre vyšľahanú šľahačku odložíme do chladničky. Za miernej teploty roztopíme 3 plátky želatíny a zmiešame s polovicou prelisovaných malín. Masu spolu so šľahačkou opatrne vmiešame do krému v jednej miske a odložíme do chladu. Zvyšné 2 pláty želatíny roztopíme s mandľovým likérom, zmiešame s tvarohom a vmiešame do krému v druhej miske. Do pohárov na servírovanie vrstvíme postupne krém s malinami, tvarohový krém a zvyšné prelisované maliny a 3 – 4 hodiny chladíme. Nakoniec zdobíme celými malinami, mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára