2/3 hrnčeka (250 ml) krupicového cukru., ½ lyžičky mletej škorice., 150 g tmavej horkej čokolády., 1 ¼ hrnčeka hustej šľahačkovej smotany., 4 mierne rozšľahané vajcia., ½ hrnčeka mlieka.,
Do panvice s hrubým donom dáme cukor so škoricou a bez miešania ho zohrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí a rovnomerne nesfarbí. Necháme minútu odstáť a nalejeme na dno bábovkovej formy vymastenej maslom. Na miernom ohni zmiešame v menšej panvici smotanu s čokoládou, kým sa nerozpustí. Po chvíľke vychladenia čokoládovú zmes vyšľaháme v mise s vajciami a mliekom a prelejeme do formy. Tú postavíme do hlbšieho pekáča, do ktorého nalejeme teplú vodu. Puding pečieme v rúre na 150 stupňov 40 minút, kým nestuhne. Potom ho necháme schladiť a napokon v chladničke stuhnúť. Na druhý deň ho preklopíme na tanier. Ak sa nákyp prilepí k forme, obalíme ju horúcou utierkou a necháme pár minút stáť hore dnom. Nákyp podávame s kúskami čerstvého ovocia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára