13. 9. 2012

Morčacie prsia s duseným ovocím

4 vykostené morčacie prsia po 150 g, soľ, aníz, 25 g masla, 2 stredne veľké jablká, hrušku, 200 g sliviek, 200 g hrozna, 1 dl bieleho vína,  menší citrón

Morčacie prsia ochuťte soľou, anízom, trochou oleja, pomiešajte a nechajte postáť v chladničke. Po 2-3 hodinách ich na rošte upečte do zlata. Na teflónovej panvici rozpustite maslo, hoďte naň jadra zbavené a na mesiačiky nakrájané jablká a hrušku, zalejte vínom, citrónovou šťavou a 3-4 minúty duste. Potom k tomu pridajte vykôstkované, po dĺžke rozštvrtené slivky a hrozno a duste ďalšie 3-4 minúty. Takto pripraveným ovocím obložíme mäso.

Žiadne komentáre: