1 kg jabĺk, 4 PL škrobovej múčky (Zlatý klas), 500 ml vody, med, 40 g lieskových orieškov, 200 g celozrnných alebo vločkových keksov
Jablká očistíme a postrúhame. Škrob rozmiešame v 300 ml vody a za stáleho miešania povaríme. Krém zmiešame s nastrúhanými jablkami i nasekanými lieskovými orieškami a podľa chuti osladíme medom. Tortovú formu vyložíme keksami, na ne dáme čast jablkového krému a pokračujeme vo vrstvení. Tortu zatažíme a necháme vychladnút. Pred podávaním môžeme ozdobit šľahačkou alebo vhodným krémom, strúhanými orechmi a ovocím.
Obmena : Čast medu môžeme nahradit sladkým sušeným ovocím, čast jabĺk iným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára