28. 9. 2012

Celozrnné buchty

1 PL medu, 150 g polohrubej múky, 300 g jemnej celozrnnej múky, cca 200 ml mlieka, vajce, 2 PL sójovej múky,3 PL oleja, štipka soli, rozličné druhy plnky (maková, lekvárová, tvarohová, kokosová, ovocie)
kvások: 1 KL medu, 100 ml mlieka, 30 g polohrubej múky, 30 g droždia

Najprv si pripravíme kvások. Potom dáme do nádoby múku, do ktorej pridáme vajce, sójovú múku, olej, sol a med rozmiešaný vo vlažnom mlieku. Vareškou dobre vypracujeme na hladké cesto. Cesto pomúčime a necháme vykysnút. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, zlanka rozvalkáme, pokrájame na menšie obdĺžniky, na ktoré kladieme makovú,lekvárovú alebo tvarohovú plnku. Plnku zabalíme do cesta, vyformujeme do tvaru buchty a ukladáme na vymastený plech. Každú potrieme olejom, čím zabránime ich zlepeniu. Buchty necháme na plechu 10 minút kysnút a pečieme ich pri menšej teplote.

Žiadne komentáre: