27. 9. 2012

Čučoriedkový nákyp

250 g čučoriedok, 250 ml mlieka, 3 vajcia, štipka morskej soli, 1 ČL medu, 20 g čerstvého droždia, 200 g celozrnnej múky, 50 g rastlinného tuku, 150 ml smotany, 2 PL medu

Čučoriedky preberieme, krátko osprchujeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Mlieko zmiešame s vajcami, solou, medom alebo javorovým sirupom a pridáme rozmrvené droždie. Zmes prešlaháme metličkou a pomaly pridávame múku. šíaháme, až kým nie je cesto hladké. Do plochej ohňovzdornej misy dáme rastlinný tuk a v predhriatej rúre ho rozpustíme. Cesto nalejeme do formy, posypeme čučoriedkami, vložíme do rúry a pečieme 10 minút.Smotanu s medom rozhabarkujeme, nalejeme na nákyp a pečieme ďalších 10 minút do zlatistá. Servírujeme horúci alebo studený.
Obmena  -Smotanu môžeme nahradiť jogurtovým krémom

Žiadne komentáre: