12. 9. 2012

Kurča s cesnakovou plnkou pečené v kapuste

kurča
plnka : 2 rožky, vajíčko, lyžica masla, slanina, soľ, čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka, 0,5 kg kyslej kapusty, rasca, soľ, trocha oleja, veľká cibuľa

Lyžicu masla vymiešame s trochou soli a vajíčkom. Pridáme na kocky pokrájané rožky,pokrájanú slaninu, čierne korenie, prelisovaný cesnak a trochu mlieka. Dobre zamiešame, aby sa suroviny spojili. Kurča dobre umyjeme, osolíme a naplníme. Uzavrieme ihlou, alebo pevne zošijeme. Okoreníme rascou a dáme do sklenej misy alebo hlbšieho pekáča. Podlejeme vodou a dáme piecť. Podlievame výpekom. Po polhodine pečenia pridáme do nádoby s kurčaťom kvasenú kapustu a podľa potreby pridáme vodu. Kurča aj podľa potreby obrátime a pečieme domäkka. Nakoniec osmažíme do ružova na troche oleja pokrájanú cibuľu a premiešame s kapustou. Vypneme rúru a necháme 10 minút. Podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedľami.

Žiadne komentáre: