600 g kuracích pŕs, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, paprika, vegeta, soľ, 2 bobkové listy, sladká alebo šľahačková smotana, hladká múka, citrónová šťava alebo ocot, cukor
Na rozpálenom oleji opražíme do zlata na jemno pokrájané strúčiky cesnaku a cibuľu,pridáme mäso pokrájané na štvorčeky. Za stáleho miešania pečieme kým mäso nezbelie. Posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou, môžeme pridať i slepačí bujón. Podlejeme vodou, tak aby mäso bolo zakryté. Vložíme bobkové listy a prikryté dusíme do mäkka. V smotane rozmiešame 2,5 lyžičky hladkej múky. Túto zmes prilejeme cez sitko k hotovému mäsu. Pustíme varom a odstavíme.Podľa chuti pridáme ocot, soľ a cukor. Podávame s cestovinou alebo s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára