8. 9. 2012

Krokety z kurčaťa

0,5 kurčaťa, soľ, 100 g rôznej koreňovej zeleniny, 40 g masla, 2 lyžičky múky, niekoľko lyžíc mlieka, 2 vajcia, karí korenie, 100 g šunky alebo údeného mäsa, lyžica sterilizovaného hrášku, strúhanka, olej

Polovicu kurčaťa uvaríme v osolenej vode so zeleninou. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme do hustoty kaše. Do odstavenej vmiešame 2 žĺtky, korenie,na kocky pokrájanú šunku, odkvapkaný hrášok, na malé kocky pokrájané mäso a z pŕs a ostatné kostí zbavené pomleté mäso. Z hmoty tvarujeme krokety, obaľujeme ich v rozšľahanom bielku a strúhanke a vyprážame na oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou, so špenátom alebo inou dusenou zeleninou, či zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: