11. 1. 2019

Pomarančový krém s whisky

4 lístky bielej želatíny., 6 pomarančov., 50 cl whisky., 75 g cukru., 125 g šľahačkovej smotany., KL strúhaných pistácií alebo mandlí
Želatínu namočíme do studenej vody. Dva pomaranče ošúpeme až po čistú dužinu. Ostatné pomaranče vytlačíme a odmeriame ¼ l šťavy. Pomarančovú šťavu zmiešame s whisky a cukrom tak aby sa rozpustili. Dve lyžice šťavy zohrejeme, rozpustíme v nej vytlačenú želatínu a pridáme k šťave. Zmes vložíme do chladničky stuhnúť. Šľahačku ušľaháme do tuha a vmiešame ju do zmesi. Polovicu krému vložíme do misky a dáme na ňu mesiačiky pomaranča. Druhú časť krému nalejeme na pomaranče, vyhladíme a ozdobíme zvyšnými kúskami pomaranča a pistáciami.

Žiadne komentáre: