21. 11. 2009

Linecké tortičky

Suroviny:400 g hladkej múky,60 g práškového cukru,50 g pomletých mandlí,trochu škorice,1 vajce do cesta,1 vajce na potretie,250 g palmarínu,100 g džemu (najlepšie marhuľového),čokoládová poleva (100 g horkej čokolády, 50 g stuženého tuku),farebná cukrová ryža

Postup:Múku zmiešame s cukrom, mandlami a škoricou. Pridáme vajce a postrúhané maslo a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme ich na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Vychladnuté kolieska spájame džemom, ktorý najskôr necháme prevrieť (keď džem stuhne, kolieska sa ani napohnú )). Takéto malé tortičky potom namáčame do čokoládovej polevy a posypeme cukrovou ryžou.

Žiadne komentáre: