Suroviny:4 vajcia,4 lyžice prášk.cukru,3 lyžice mletých orechov,1 lyžica kakaa,1 lyžica hrubej múky,prášok do pečiva(nemusí byť),
Plnka:2 lyžice kryštálového cukru,2 lyžice kakaa,nastrúhanú čokoládu alebo granko
Postup:Cesto: Zo 4 bielkov vyšľahať tuhý sneh, pridať 4 lyžice prášk. cukru. Po jednom pridávať 4 žĺtka, 3 lyžice mletých orechov, lyžicu kakaa, lyžicu hrubej múky a prášok do pečiva(nemusí byť)Upiecť v tortovej forme
Plnka: uvariť 2 šľahačky spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyž. Kakaa.Po chladnutí dať šľahačku do chladničky a na druhý deň ju vyšľahať a potrieť ňou korpus. Nezabudnúť dať na korpus jahody. Nakoniec povrch plnky ozdobiť nastrihanou čokoládou alebo grankom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára