Suroviny:500 g hl.múky.180 g tekutého medu,180 g práš.cukru,3 žltky,na hrot noža sódy bicarb.,2lyžice mlieka,čokoládovú polevu.
Plnka:300 ml mlieka, 1 vanilkový puding,100 g práš.cukru, 1 lyž.rumu, 250 g maslo, šlahačka
Postup: do preosiatej múky pridáme med, žltky vyšlahané s práš.cukrom,sódu, mlieko a vypracujeme vláčne hladké cesto.Na doske ho vytvarujeme do valca s priemerom 5 cm a nakrájame na kolieska hrubé 1 cm a každé na tenko rozvaľkáme.Rozvalkané kolieska navinieme na kovové trubičky, uložíme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.Ešte teplé stiahneme z trubičiek a necháme vychladnúť.Vnútro trubičky naplníme plnkou, konce ušlahanou šlahačkou, namočíme ich do rozpustenej čokoládovej polevy, prípadne polejeme aj stred trubičiek.Uložíme na mastný papier a necháme stuhnúť.
Plnka:Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vyšlaháme s práš.cukrom do penista zmiešame s vychladnutým pudingom, pridáme rum a spolu vyšlaháme na hladký krém.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára