Suroviny:5 vajec,5 žĺtkov,150 g práškového cukru,170 g hladkej múky,50 g masla
Plnka:3 dcl šľahačkovej smotany,balíček vanilkového cukru,30 g práškového cukru,2 cl koňaku,350 g čerstvých jahôd
Postup:Vajcia, žĺtky a cukor za stáleho šľahania varíme nad parou, až vznikne hustý krém. Potom ho odstavíme a šľaháme až do vychladnutia. do vychladnutého krému primiešame múku, rozpustené maslo, primiešame a nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pomaly pečieme. Vychladnutú tortu rozrežeme na polovice a naplníme plnkou. Plnka: 2 dl šľahačky dobre vyšľaháme, pridáme 20 g práškového cukru, 100 g pokrájaných jahôd oliatych koňakom, šťavu z 50 g jahôd, dobre premiešame a naplníme tortu. Prekryjeme druhou časťou a na povrch natrieme vyšľahaný zvyšok smotany s 10 g práškového cukru. zvyšok jahôd obalíme vo vanilkovom cukre a ozdobíme povrch torty. dáme zachladiť a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára