Suroviny: 100 g cukru,2 žĺtka,4 lyžice teplej vody,70 g polohrubej múky,40 g kakaa,sneh z 2 bielok
Krém:30 g polohrubej múky,250 ml mlieka,100 g cukru,100 g masla,30 g kakaa,70 g masla,strúhaná čokoláda,250 ml šľahačky
Postup:Korpus: 100 g cukru, 2 žĺtka a 4 lyžice horúcej vody miešame do zhustnutia, potom pridáme 70 g polohrubej múky, 40 g kakaa a nakoniec z 2 bielok sneh - upečieme korpus.
Krém: z 30 g masla a 30 g polohrubej múky urobíme svetlú zátrepku, zalejeme 1/4 l mlieka a uvaríme kašu. Do studenej postupne vmiešame krém zo 100 g cukru, 100 g masla a 30 g kakaa.Krém natrieme na tortu a na krém natrieme vyšľahanú šľahačku a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára