Suroviny:375 g masla,150 g cukru,2 vanilkové cukry,4 vajcia,200 g polohrubej múky,200 ml smotany na šľahanie,75 g solamylu,400 g jahôd,2 lyžičky prášku do pečiva,400 ml mlieka,tuk a strúhanku do formy,1 vrecúško jahodového pudingu,3 lyžice orieškového krokantu
Postup: Asi 125 g masla,100 g cukru a1 vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajce a múku zmiešame so solamylom, citrónovou kôrou a práškom do pečiva. Spolu s 2-3 lyžicami mlieka vypracujeme cesto. Formu na veniec vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňoch asi 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára