11. 11. 2009

Piškót

Suroviny: 1 pohár MAGGI Majonézy,1 vanilkový cukor,5 vajec,1.5 pohára práškového cukru,1 pohár pšeničnej múky,1 pohár škrobovej múčky,2 lyžice prášku do pečiva, citrónová kůra,3 lyžice rybízlového džemu,1 čokoládová poleva

Postup: Bielka ušľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, múku, škrobovú múčku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame MAGGI Majonézu a ľahko premiešame.Cesto vylejeme do vymazanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút pri 170 °C.Upečený piškót prekrojíme, namažeme džemom a zlepíme k sebe. Hotovú tortu potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Povrch torty zdobíme ušľahanou šľahačkou a ovocím.

Žiadne komentáre: